Welkom op de website van De Praktijk voor Familie met persoonlijkheidsstoornis, ligt in Midden-Nederland in de omgeving van Utrecht.

Welkom op de website van familie met persoonlijkheidsstoornis

   MENU       WERKWIJZE EN METHODEN DIE INGEZET KUNNEN WORDEN      ONZE WERKWIJZE

 

 
.
  • Inzicht in de persoonlijkheidsstoornis
  • Inzicht in bijbehorende denkpatronen

  • Onderzoek naar uw overtuigingen hierin en veranderen van belemmerende overtuigingen

  • Stressmanagement (RET/NLP)

  • Regressietherapie (BCE/PMA/NLP)        

  • Traumaverwerking (BCE/PMA)

  • Bewustwording (TA/RET/NLP)

  • Gerichte communicatietechnieken

  • Lichaamswerk (Aandachts/ademhalings/ontspannings-oefeningen)

Door jarenlange ervaring met deze problematiek kunt u rekenen op een deskundige en tegelijkertijd betrokken begeleiding. U zult gaan bemerken hoe het is als iemand je werkelijk begrijpt en zich inleeft in je situatie waardoor de weg geopend wordt om nieuwe inzichten naar boven te halen.

 

De werkwijze is dan ook vol empathie en patroondoorbrekend waardoor de nieuw verkregen inzichten uw keuzes bewust zullen gaan maken. U zult per situatie gaan kijken hoe u hiermee om wilt gaan en u zult doorvoelen wat u nodig heeft om dit te realiseren voor uzelf. Het zal een weldaad zijn om begrip te voelen en met respect behandeld te worden. Al snel gaat u bemerken dat u grip op de situatie en daarmee op uw leven krijgt. U wordt niet langer geleefd, u neemt het heft weer zelf in handen. Het is uw leven en u bepaalt wat u daarmee wilt en hoe u dat leven wilt, zodat u weer voldoening en vreugde zult gaan ervaren, puur om wie u bent en wat u van uw leven maakt.

 

Door een breed spectrum aan in te zetten technieken en interventies kan de therapie geheel op u persoonlijk worden afgestemd.

 

Waar staan de afkortingen voor die u steeds rechts op de site tegenkomt onder de rubriek: Methoden die ingezet kunnen worden.

 

RET staat voor Rationele Emotieve Therapie. Deze therapie geeft inzicht in de wijze waarop ons denken, dus onze denkpatronen ons gevoel beïnvloeden. Je wilt je goed voelen, waarom lukt dat dan niet?

 

NLP staat voor Neuro-Linguistisch programmeren, dit komt erop neer dat we, wanneer u inzicht heeft gekregen in reactie –en denkpatronen welke u wilt gaan veranderen, we middels NLP rechtstreeks naar uw gevoel kunnen gaan en daar de juiste gemoedstoestand teweeg kunnen brengen. Waarom is dit zo van belang? Omdat het weten hoe je een situatie wilt aanpakken nog niet betekent dat je daadwerkelijk in staat bent dit uit te voeren. Wat houd je dan tegen? Juist, je gevoel! Bijvoorbeeld een gevoel van onzekerheid of schuldgevoelens, etc.

Op het moment dat je daarvan bevrijd wordt kan je gaan handelen overeenkomstig hetgeen je wilt.

 

BCE (PMA) staat voor Bad Cluster Elimination, dit is een vorm van traumaverwerking.

 

Regressie therapie. Hierin ga je terug naar een vroeger stadium in je leven om te zoeken naar de oorsprong van bijvoorbeeld je onzekerheid, schuldgevoel, eenzaamheidsgevoelens, machteloosheid etc.

Dit doen we door middel van een associatie– en/of dissociatietechniek.

 

Associatie is je opnieuw verbinden met de gebeurtenis - beleving - je zit weer in de situatie.

Dissociatie is de gebeurtenis van een afstand bezien.


 

 
  .
Empathisch

Patroon doorbrekend
Diep inzicht gevend
Keuze bewustmakend
Begripvol
Respectvol

 

   METHODEN
  .
Inzicht in de persoonlijk...

Inzicht in bijbehorende...
Onderzoek naar uw over...


Lees meer....